Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Amerikanska Politiker Trump Verkar Aennu En Gang Ha Legat Foere Sin Tid Och Foerutsag Det Allmaenna Missnoejet

Amerikanska politiker: Trump verkar ännu en gång ha legat före sin tid och förutsåg det allmänna missnöjet

Tidigare presidentens retorik om "swamp" och "drains" ekar fortfarande hos frustrerade väljare

I takt med att det amerikanska mellanårsvalet närmar sig har debattens intensitet ökat och de två stora partierna har inte varit rädda för att rikta slag mot varandra. Republikanerna har i synnerhet försökt utnyttja det allmänna missnöjet med status quo, ett missnöje som har sitt ursprung i den förra presidentens retorik om "träsket" och behovet av att "dränera det". Det återstår att se om denna strategi kommer att lyckas, men det är tydligt att Trumps budskap fortfarande har genklang hos många väljare.

Enkelt budskap

En av de främsta anledningarna till att Trumps budskap om "träsket" och "dränering" av det har resonerat hos så många väljare är att det är enkelt och lätt att förstå. Amerikaner är trötta på den korruption och själviskhet som de uppfattar att genomslagit i deras regering, och de längtar efter en förändring. Trumps budskap om att han är en utomstående som inte är korrupt och inte är rädd för att skaka om etablissemanget tilltalade många väljare som kände sig desillusionerade av det politiska systemet.

Ett budskap som fortfarande resonerar

Trumps budskap om "träsket" och "dränering" av det har fortsatt att resonera hos väljarna även efter att han lämnade sitt ämbete. Enligt en nyligen genomförd undersökning tror 63 % av amerikanerna att regeringen är korrupt, och 58 % tror att systemet är riggat till förmån för de rika och mäktiga. Dessa siffror visar att det allmänna missnöjet med status quo är djupt, och det är denna frustration som Trump utnyttjade under sin valkampanj 2016.

En framgångsrik strategi?

Det återstår att se om Republikanernas strategi att utnyttja allmänhetens missnöje med status quo kommer att lyckas i mellanårsvalet. Men det är tydligt att Trumps budskap om "träsket" och "dränering" av det fortfarande har genklang hos många väljare. Om Republikanerna kan utnyttja detta missnöje har de en god chans att vinna kontrollen över representanthuset och kanske till och med senaten.


Komentar